top of page

Gitaar Plus 2 – 2016

Gitaar Plus

En De

NAMM Show

2016

Nummer 2, februari 2016


Ik weet het meneer Akkerman. Ik weet dat je Akkerpunctuur exclusief voor Gitaar Plus schrijft. Jammer, maar gelukkig kunnen we het in deze Gitaar Plus, weer lezen. Ga nog een jaar of wat door. Het is en blijft een genot om te lezen. Op de website en facebookpagina lezen we wel andere belangrijke dingen over je.


Al ruim 40 jaar moeilijk doen. Mijn elektrische gitaar tegen de kast en of muur zetten om zo zonder gitaar versterker toch iets of wat versterkt wil spelen. In Actueel staat een stukje over dat er een apparaatje voor minder dan 50 euro een DelSonix SD-28 te koop is. Plaatst het op de gitaar kop en hij wordt 6 tot 12 db versterkt. Wat een uitvinding. In die zelfde rubriek besteden ze ook aandacht aan het overlijden van Rock Legende Lemmy van Motorhead.


Alsof ze het wisten …..... zojuist het gitaar boek over de Gibson SG uitgelezen. Als klassiekers besteed Nicky Moeken ook aan dacht aan een Gibson gitaar. Nee, niet aan de SG, maar aan de ES-225T. Hij is van het bouwjaar 1959.


Maar liefst 12 pagina in tekst en foto's, besteden ze aandacht aan de NAMM Show 2016. Onnodig om te zeggen, dat het weer smullen geblazen is. En, als is het alleen maar om de mooie Rachel Hart op foto te zien. Wow.


P

RS SE Paul Allender, Mono 80 Dual Electric/Acoustic Jet Black, Cliff Burton Pro 11 Signature basgitaar en Eko NXT 018 DV met Cutaway en elektronica zijn de gitaren waaraan ze aandacht besteden in deze Gitaar Plus. Gitaren krijgen genoeg (maar wat is genoeg? Nooit,als je het mijn vraagt) aandacht in deze Gitaar Plus, dus krijgen de effecten iets meer de kans.


Guitar Jack Stage en Studio Jack, DigiuTech Trio Band Creator pedaal, Strymon Dig, de Boss RV-6 zijn de gitaar effecten die onder de aandacht worden gebracht.


En dan zijn daar de vaste rubrieken ook nog zoals Hebbeklingeltjes, Correspondentie, TweedeKansjes, Even bijpraten …... deze keer met de Familie Ball.


Ook Dusty Ciggaar laat van zich horen in de vorm van een interview.


En natuurlijk ben ik weer iets vergeten. Maar je getreur, zullen we maar zeggen. Gewoon lid worden, dan kan je gelijk zien wat ik vergeten ben. Hem los kopen kan ook natuurlijk in de desbetreffende winkel.

Een e-mailtje naar gitaarplus@me.com of een telefoontje naar 020-6372274 en als je nog ouderwets een kaartje wilt sturen, dat kan ook naar Hobbies Media BV, Klaprozenweg 86, 1032 KX Amsterdam.



Website Jan Akkerman www.janakkerman.com


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page