top of page

Upasni Maharaj

The

Five

Perfect Masters

Of The

Age

Hieronder is een vertaling van waar ik achter ben gekomen, van Upasni Maharaj, een van the Five Perfect Master of the Age. De vijf belangrijke perfect master die Meher Baba zijn bewust wording gaven.

Geboren in een hindoe's gezin, Brahmin op Satana in de buurt van Nashik op 15 mei 1870, Kashinath werd Sadguru Upasani Maharaj met de goddelijke genade van Shri Sadguru Narayan Maharaj van Kedgaon en Shri Sadguru Shirdi Sai Baba. Zijn vader was Govind Shastri en moeder Rukminibai. Zijn grootvader Gopal Shastri was een geleerde pandit of een Hindoe geleerde, met een spirituele temperament. Kashinath was de tweede van de vijf broers. Als kind was hij zeer energiek en niet erg dol op school en studie, maar nam lessen van zijn grootvader en studeerde "Shastras", die hij leerde met grote belangstelling.

Kashinath als een kind heeft moeilijke dagen met zijn gezondheid en onderwijs. Hij bleef vaak afstandelijk, het bezoeken van nabijgelegen bossen en tijd doorbrengen in meditatie en "Dhyana". Zijn ouders waargenomen deze terughoudendheid voor de wereld in zijn natuur en trouwde met hem om een hindoe meisje Durga, toen Kashinath was 14 jaar oud, en Durga slechts 8 jaar. Maar een jaar na het huwelijk zijn vrouw stierf. Kashinath was nu weer op zoek naar zijn innerlijke zoektocht; In 1885 trouwde hij opnieuw.

Maar zijn innerlijke zoektocht drukte op hem en hij liet weer het normale leven en ging op zoek naar de innerlijke waarheid. Dit keer ging hij naar het bosgebied van Kalyan en kwam tot een berg genaamd Bhorgad buurt Nasik, en bleef in een grot voor bijna negen maanden. Na zoveel tijd in een grot in deze verzwakte toestand Kashinath werd verpleegd door de dorpelingen van Gavalwadi, en keerde terug naar zijn huis. Binnen een jaar na zijn terugkeer zijn de vader, grootvader en tweede vrouw al overleden. En zijn familie geregeld zijn derde huwelijk.

In 1892, om brood en boter te verdienen voor het gezin kwam hij naar Sangli en studeerde "Ayurveda" de oude Indiase systeem van de geneeskunde. In 1895 begon hij te werken als arts bij Satana en later bij Amravati. Hij gaf ook een Marathi maandblad "Bhaishajya Ratnavali" voor drie jaar. Tegen die tijd dat hij zeer succesvol was geworden als een "Vaidhya", en had rijkdom en roem verworven. Hij verwierf ook honderden hectaren land in de buurt van Gwalior en begon de landbouw. Maar binnen twee jaar een groot aantal rechtszaken aangespannen tegen hem. Na alles wat hij kwam terug naar Amravati in 1908. Kashinath hebben verloren nu volledig verloren alle belangstelling en gehechtheid aan de materiële wereld en zijn zoektocht naar innerlijke waarheid werd sterker en sterker.

De ene dag dat Kashinath gehoord Shri Sadguru Narayan Maharaj van Kedgaon, gebeurt naar Nagpur te bezoeken, werd hij aangetrokken tot Zijn darshan. Hij werd lid van de lijn wachtrij voor darshan, maar wanneer darshan begon, Maharaj

zag hem en riep Kashinath buurt van Hem. Kashinath viel aan de voeten van de Meester, en Maharaj verwijderde een Garland uit zijn nek en zet het rond Kashinath, voordat de mammoet bijeenkomst. Dit was de gave van de Sadguru, die zelden krijgt en zelden mensen die getuige, begrijpen.

Na een ontmoeting met Shri Sadguru Narayan Maharaj Kashinath reisde naar Dhulia, Paithan en Ahmednagar, voor de behandeling van zijn ademhaling problemen dat in de laatste paar jaar was begonnen. Op Rahuri ontmoette hij een yogi genaamd Kulkarni Maharaj, die Kashinath gevraagd om naar Shirdi en te voldoen aan Sai Baba. Hij aarzelde om naar een moslim Master voor begeleiding en hulp, en niet veel aandacht besteden aan het advies van Maharaj. Hij voelde echter het verlangen om Sadguru Narayan Maharaj ontmoeten en in juni 1911 reisde naar Bombay om Hem te ontmoeten. Sadguru Narayan Maharaj ontvangen Kashinath met veel liefde en warmte. Hij gaf hem een ​​paan blad te kauwen en gekleurde hem geestelijk van binnenuit. Na deze ontmoeting met Sadguru Narayan Maharaj, Kashinath terug naar Kulkarni Maharaj bij Rahuri. Deze yogi van Rahuri weer spoorde hem aan Shirdi Sai Baba te voldoen, te zeggen dat Sai was geen gewone persoon was boven kaste, geloof en religie.

Op 27 juni 1911 Kashinath bereikt Shirdi en woonden de Arti ceremonie. Toen ging hij naar Sai Baba om verlof op te nemen, Baba stond erop dat Kashinath nu moet verblijven in Shirdi, maar Kashinath geslaagd om de plaats te verlaten. Na bijna een week of andere manier Kashinath weer terug naar Shirdi. Sai Baba vroeg Kashinath Hem "Dakshina" te geven, en Kashinath geselecteerde een oude zwarte munt te worden gegeven aan de Fakir. Sai Baba eerste duwde hem weinig schaamte voor het geven van een oude munt, maar gaf aan dat hij de echte munt aan ervaring zou geven Kashinath. Elke dag Kashinath zou de verhandelingen die door Sai Baba wonen. Hij voelde zich ongemakkelijk bij Sai Baba's voortdurende verwijzingen naar de gebeurtenissen in het verleden leven Kashinath, maar door deze Hij ontwikkelde geloof dat Sai Baba was een ware Fakir.

Later met de instructies van Sai Baba's Kashinath begon in een tempel bijna drie mijl van Shirdi geroepen Khandoba Temple te leven, en werd bekend als Upasni Maharaj. Zijn vasten maakte hem slechts een skelet, en deze "Upas" of het vasten hem misschien bracht de naam Upasni. Hij bracht bijna vier jaar in deze tempel die vol slangen en schorpioenen was. In februari 1912 bereikte het nieuws dat derde vrouw Kashinath's ook was overleden, maar nu Kashinath was Upasni en was vrij van wereldse banden en bondage. Alleen in deze tempel Hij fuseerde Zijn beperkte zelf met het oneindige Kennis en Bewustzijn.

Kashinath was nu Sadguru Upasani Maharaj. Een paar dingen in Zijn gedrag was heel bijzonder. Hij zou vooral blijven naakt met uitzondering van een jutezak gooide om zijn middel. Zelfs Mahatma Gandhi kwam om Hem te ontmoeten op Sakori en vond hem zitten met een zak doek rond. Gandhi was verbaasd om de goddelijkheid van het bewustzijn van de Perfect One begrijpen. In deze tempel had Upasni Maharaj verschillende ervaringen van de drie werelden. Sai Baba bezocht Khandoba tempel op een gelegenheid om in deze periode van vasten Upasni Maharaj te voldoen, en ten slotte stuurde een toegewijde met koffie en eten voor hem. De lange snelle eindigde, en Upasni Maharaj begonnen met het nemen van voedsel in kleine hoeveelheden. Dit geleidelijk verbeterd Zijn gezondheid en activiteiten.

In 1914 Upasni Maharaj was volledig bij bewustzijn als een normaal persoon, met behoud van de kennis van de drie werelden, de grove, de subtiele en de geestelijke. Meher Baba uitgelegd in zijn beroemde boek "God spreekt" over de drie werelden. *

Sai Baba zou nu Zijn toegewijden naar Shri Sadguru Upasni Maharaj voor darshan. In 1914 Shri Upasi Maharaj verliet Shirdi voor het eerst na een aantal jaren en reisde naar Sindi en Nagpur. Ook hier Hij zou bedelen voor voedsel en uit de buurt wonen van netheid en comfort. Maar de geur van de roos trekt, en dus begonnen de mensen een bezoek aan Hem om hulde te brengen en zou Hem te aanbidden. The Hindu sociale leven van 1915 was vol van de gevoelens van de cast en geloof barrières. Om deze barrière van castism eindigen, in februari 1915, Shri Upasni Maharaj verhuisd naar het huis van een arme man Namdeo Mahar in Kharagpur. Maharaj behoren tot een hoge brahmaan kaste vrijwillig verbleven in een koeienstal, en aten eten in het huis van Namdeo die naar een lagere en onaantastbaar klasse behoorden. De hoge kaste leerlingen van Maharaj werden gedwongen om Namdeo Mahar's huis te komen om Maharaj zegen te zoeken, en bereid zijn om een ​​warm welkom door Namdeo. Na enige tijd Maharaj ging naar Nagpur en keerde daarna terug naar Shirdi opnieuw Khandoba tempel bewonen. Maar de sfeer in de tempel was anders deze keer, als toegewijden begon te verzamelen in grotere aantallen, en gelukkige tijden begon. De zoeker die een leven van hard boete woonde in deze tempel, was nu een Master. De bedelaar van de waarheid was nu de koning.

Geleidelijk aan werd het gebruikelijk voor mensen die kwamen voor Sai Baba's darshan, ook de Khandoba tempel te bezoeken en te voldoen aan Upasni Maharaj. Zelfs Sai Baba zou een deel van de leerlingen te vragen om naar Sakori en Maharaj was nu bekend als Zijn geestelijke erfgenaam. Zo gebeurde het op een dag dat een Swami kwam Sai Baba voldoen. Deze arrogante Swami beschouwde zichzelf naast niemand in geestelijke kennis. Sai Baba al snel gevraagd dit Swami om een ​​gunst "Wil je alsjeblieft naar Sakori en breng me vierhonderd roepies uit Upasni, want ik ben dringend behoefte aan geld", zei Sai. "Het is heel belangrijk", Hij verder toegevoegd. De Swami trots liep naar Sakori, verwacht een warm welkom, zijnde een ambassadeur van Sai Baba. Upasni Maharaj was zoals gewoonlijk zit naakt onder een boom toen deze arrogante Swami kwam en begon te eisen voor vierhonderd roepies. Upasni Maharaj stond onmiddellijk als de zaak was echt dringend, en voordat de Swami kon begrijpen wat hij zou gaan zo dringend te ontvangen, Maharaj pakte de Swami en sloegen hem. De geschud Swami terug naar Shirdi Sai Baba te vinden, glimlachend over het warme welkom bij Sakori. Inderdaad de Swami had de echte zegen ontvangen.

Dit was december 1915, en Merwan, een jonge jongen uit Pune, die God was geabsorbeerd, na Hazrat Babajan kuste hem op zijn voorhoofd, kwam naar Upasni Maharaj zien. Wanneer Merwan naderde Maharaj, Hij was zoals gewoonlijk naakt, in de buurt van de Khandoba tempel. Maharaj verwelkomd Merwan door het gooien van een steen op Merwan, raken Merwan op het voorhoofd, precies op de plaats waar Babajan een kus had geïmplanteerd. Merwan begon te bloeden, en knielde voor Maharaj. Alleen Meesters kennen hun manieren. Dit onthaal van Maharaj links die Merwan in grote schok en verrassing begeleid, maar Maharaj en Merwan beiden waren onaangetast. Maharaj begroette en omhelsde de bloedende Merwan en nam hem in de Khandoba tempel waar ze bleven samen voor twee dagen in eenzaamheid.

Dit welkomstgeschenk van Maharaj gebracht Merwan naar de wereld van de dualiteit, die hij had verloren na de kus van Babajan. Merwan werd een volgeling van Maharaj en later bij verschillende gelegenheden verbleven in Sakori. Hij reisde met Maharaj naar vele plaatsen, in heel India. Jaar na jaar, Merwan bewustzijn werd normaal. Op een dag vertelde Maharaj Merwan dat hij de sleutel tot Merwan had gegeven, en Hij was geworden wat Hij was, een perfecte één. Zwerven naar vele plaatsen, Merwan, kwam naar Ahmednagar, en Zijn eerste discipelen begonnen te roepen hem Meher Baba. Van Ahmednagar in de vroege jaren twintig Meher Baba begon Zijn geestelijke missie.

Upasani Maharaj begon die in Sakori, een plaats ongeveer vijf kilometer van Shirdi, in juli 1917. Toen Sai Baba liet zijn fysieke vorm in 1918 Sakori, een klein arm dorp, was al geestelijk rijk geworden, met de aanwezigheid van Upasni Maharaj en een groeiende vloot van discipelen. Maharaj keek na de laatste riten van Sai Baba als zijn belangrijkste discipel. Maharaj altijd welkom ontberingen. Eenmaal in 1921 Hij sloot zich op in een klein bamboe kooi. De kooi was te klein voor zo'n dikke persoon als Maharaj en hij was zeer benauwd binnen. Hij zei dat hij leed voor de vrijlating van zijn discipelen, en stond als een zekerheid in de goddelijke rechtbank voor hun vrijlating. Meer dan dertien maanden Hij beperkte zich in die kleine kooi, praktisch aan alle Zijn dagelijkse behoeften van daar. De discipelen voerde zijn "Arti" en luisterde naar zijn discoursen binnen de kooi. Eindelijk op 31 januari 1924, Maharaj Zelf vrijgelaten uit de kooi, en stapte uit het aan een klein kind genaamd Godavari begroeten.

Dit kleine kind Godavari Vasudev Hatavalikar werd later de erfgenaam van de spirituele rijkdom van de Sakori Ashram. In hun eerste vergadering zelf de Sadguru verwijderd de krans van Zijn nek en plaatste het rond de nek van het meisje, verbazingwekkende Zijn toegewijden. Maharaj bezocht ook veel plaatsen in India, met inbegrip van Hyderabad, Bombay, Kolhapur, Indore, Banaras, Surat, Nagpur, Jabalpur, Katni, Ahmednagar, Poona en nog veel meer.

Al bijna zeven jaar na de eerste ontmoeting met Shri Sadguru Upasni Maharaj, deze jonge Zoroastrian Merwan wie Maharaj had geslagen met een steen in de eerste vergadering, bleven komen tot Sakori regelmatig. Merwan verbleven Sakori zolang zes maanden in sommige gevallen. Maar zodra Merwan werd Meher Baba en begon Zijn geestelijke zending van de Meester en discipel niet persoonlijk te ontmoeten voor bijna 20 jaar. Meher Baba stond bekend als Sadguru door Zijn vroege discipelen, totdat in 1954 bij Mehera Thana in Uttar Pradesh Hij verklaarde zichzelf als de "Avatar van de Eeuw", voor wie de wereld wachtte. Hij legde de hele theorie van de schepping in Zijn meest bekende boek "God spreekt". In dit boek Hij onthulde de geheimen van de evolutie van de schepping en de ontwikkeling van het bewustzijn. Hij legde de reis van het bewustzijn van energie, materie en van belang voor de ontwikkeling van het formulier. Hij legde verder uit dat na het bereiken van de menselijke vorm bewustzijn begint innerlijk reizen en bereikt geestelijke hoogten, en uiteindelijk de Realisatie van het Zelf.

De spirituele reis Volgens hem is verdeeld in zeven stadia van innerlijke evolutie ook wel de vliegtuigen van het bewustzijn. De lagere gebieden zijn vol van wonderen, terwijl het zevende of het hoogste gebied is van God Realisatie, waar men één wordt met God. Dergelijke gerealiseerde Zielen zijn immense spirituele voordeel voor anderen, zoals ze zijn perfect.

Meher Baba legde de filosofie van de schepping tegelijkertijd in drie belangrijkste stromingen "Sufi", "Mystic" en "Vedanta". Hij verenigde de voorwaarden van de drie fundamentele gedachten en hun gemeenschappelijke referenties in een parallelle wijze. Hij waarschuwde altijd Zijn discipelen weg te houden van mirakel specialisten. Hij duidelijk uitgelegd dat het echte wonder is de realisatie van het Zelf, en alle andere wereldse wonderen zijn slechts oog te wassen.

Wanneer Shri Upasni Maharaj kwam naar Ahmednagar of Pune, hij altijd bezocht Meher Baba's huis. Maar beide elkaar niet persoonlijk te ontmoeten voor vele lange jaren. Op aanhoudende aandringen een persoonlijk gesprek van de twee grote Souls was geregeld, op Dahigaon Village, in de buurt van Ahmednagar op 17 oktober 1941. Een huisje werd gebouwd voor deze vergadering, en een auto werd naar Maharaj te brengen. Bij aankomst Maharaj liep Baba en Maharaj richting het huisje dat was een korte afstand van de weg. Er waren strikte instructies voor de leerlingen van Meher Baba of Maharaj niet te kijken in de richting van het huisje onder alle omstandigheden. Na deze bijeenkomst in afzondering, Maharaj vertrokken naar Sakori, (Klik hier om de laatste foto's van deze vergadering te zien) en een paar maanden later in de vroege ochtend op de 24e dag van december, in het jaar 1941, Maharaj Zijn fysieke lichaam afgezet bij Sakori. De gebruikelijke rituelen werden uitgevoerd bij Sakori de volgende dag. Meher Baba stuurde zeven discipelen inclusief Kalemama van Ahmednagar om de laatste riten van de Sadguru wonen. Ook kunt u de originele pagina's van Kalemama dagboek gewijd aan de anekdotes van zijn persoonlijke ontmoeting en Darshan van Shri Upasni Maharaj bijna vijf keer gelezen. De pagina's van het dagboek zijn groot in omvang en kan enige tijd duren om te laden. Klik hier voor Kalemama's Diary vermelden zijn ontmoeting met Shri Upasni Maharaj.

Shri Upasani Maharaj ashram in Sakori later werd gezegend door Zijn nauwe vrouwen discipel van Shri Sati Godavari Mata. Momenteel Sakori is een plaats van verering voor duizenden gelovigen die daar het hele jaar door komen. Meher Baba ook af en toe bezocht Sakori na Maharaj Zijn lichaam gedaald. Meher Baba had de langste associatie met Maharaj, onder de vijf Perfect Masters. Sakori en Mehrabad (de locatie van Meher Baba's "Samadhi") zijn zowel in Ahmednagar district, op de Shirdi-Ahmednagar Highway, en zijn nu plaatsen van de wereld bedevaart. Meherabad en Meher Baba's "Samadi" zijn geopend voor Darshan 06:00-08:00 elke dag.

http://www.trustmeher.com/files/five/upasni.htm


Kommentarer


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page